Meubels

Home / meubels / Meubels

Hocker

Al heel lang was ik op zoek naar een bank met hocker erbij, of een met een chaselonge eraan vast. Helaas: die dingen zijn best duur, en in de prijsklasse waarin we er wel een zouden kunnen kopen, kon ik niks vinden wat naar onze zin was.  Ik had mijn oog laten vallen op de banken van Innovation Living. Geweldige banken die ook nog eens in een handomdraai een logeerplek kunnen worden, maar ja ook niet binnen het budget. Heel toevallig kwam ik er twee tegen op marktplaats de Splitback en de Wing. Ik zocht namelijk een goede bank voor op het kantoor van mijn man. De Splitback was nog in zeer goede conditie, maar de Wing had een aantal aanvaringen gehad met de katten van de eigenaars. In eerste instantie wilden we dan ook alleen de Splitback hebben, maar toen de verkoper zei dat we de Wing er voor 25 euro bij mochten hebben, heeft mijn man ze allebei maar in de boedelbak gezet (hij dacht mijn lieve vrouw kan daar vast wat mee). Het plan is dan ook om te kijken of we er een hoes voor kunnen bestellen, zie er nl. best tegenop om hem helemaal zelf te bekleden. Maar mocht het niet lukken met de hoes, dan begin ik er misschien wel eens aan. Het probleem was alleen: er zit geen hocker bij of een chaselong aan vast. Voor dit probleem kwam gelukkig al snel een oplossing. Mijn lieve vriendinnetje trok nl. bij haar liefde in en ja hij had al een bank. Zij deed haar bank met hocker dan ook weg. De bank vond zijn weg via marktplaats en ik kreeg de hocker. En wat bleek: de hoogte van de hocker en de bank waren nagenoeg gelijk. Met de kleur was op zich niks mis; hij paste alleen niet bij de kleuren die ik van plan was te gebruiken in de woonkamer. En dus zat er niks anders op dan hem te bekleden. Mijn man en ik trokken naar de markt en daar kwamen we een hele mooie stof tegen die speciaal voor het stofferen van meubels was. Fijn, want op de markt liggen de prijzen toch een stuk lager. Thuis ben ik vervolgens eerst de hele hocker gaan ontdoen van zijn oude jas. 
Heel voorzichtig want ik wilde de oude delen gaan gebruiken als patroon voor de nieuwe outfit. 
De tacker bleek weer het perfecte hulpmiddel te zijn. Waar je wel op moet letten als je iets gaat bekleden met de tacker is dat je niet een hele kant vast zet, maar begint in het midden van de ene kant en daarna het midden van de overkant. Vervolgens doe je de zijkant en weer de tegenovergestelde kant en op dezelfde manier de rest van de hocker (stoelzitting of waar dan ook je stof omheen wil spannen. De hoes van het kussen dat op de hocker ligt heb ik eerst aan elkaar gestikt met de naaimachine en een lange kant open gelaten daarna kwam het k…. Klusje. Met de hand dichtmaken met hele kleine steekjes.


Ik kwam erachter dat het wel het fijnst werkt als je het kussen eerst dichtmaakt met spelden. Op die manier krijg je geen kreukels, en spant de stof mooi om het kussen heen. Ik ben zeer content met het resultaat. In een later blog laat ik jullie het resultaat zien van twee stoeltjes die ik met de zelfde stof heb bekleed. En ook al is de bank nu nog zwart (ooit wil ik hem in het beige): het staat toch al leuk bij elkaar.

Geef een reactie

Your email address will not be published.