Meubels

Home / meubels / Meubels

Stoelen

Al anderhalf jaar stonden ze in huis, half af en iedere keer dat ons bezoek er in plaats nam schaamde ik mij dood. Twee geweldige fauteuils maar nog zonder rugleuning. Vreselijk zaten ze geen steun en een leuning die prikte en porde.

Toen we ze kochten op marktplaats zat er oude en vieze stof op en het hout had iemand ooit geprobeerd opnieuw te lakken. Alleen hout wat is behandeld met olie moet je niet met lak gaan bewerken, dat word heel vies. Samen met mijn man heb ik dan ook de stoelen volledig gestript. Stof er af en vies geworden lak te lijf gegaan met afbijt. Daarna de stoelen helemaal kaal geschuurd en op nieuw in de beits gezet. De zitting had ik ander half jaar geleden ook bekleed alleen, die leuning!!!. Met mijn eigen tecker kwam ik niet door het hout, en na de zwangerschap en het herstellen hiervan bleef het project maar liggen. Tot een paar weken geleden ik heb de stoelen mee genomen naar mijn ouders en door de tecker met compressor is de klus eindelijk geklaard.

Hier onder de werk beschrijving en eind resultaat.

 Dit zijn de stoeltjes toen we ze net hadden gekocht

De zitting heb ik er helemaal afgehaald. gelukkig had ik met het binnen werk erg veel mazzel. De veren waren nog goed en de laag jute die er overheen zat was ook nog van goede kwaliteit. Om de stof die we hadden uitgezocht en ook om voor de hocker (zie het blog van 12 mei 2012) hadden gebruikt er zo mooi mogelijk om heen te krijgen heb ik nog wel een laag fiberfill omheen gespannen. Zoals je op de onderste foto kan zien. Wanneer je met het bekleden begint is het het best om steeds de twee overkanten vast te zetten. Je begint met de een kant en zet deze vast in het midden. Daarna zet je tegenover liggende kant vast terwijl je de stof strak trekt. Vervolgens de andere zijkant en weer de tegenovergestelde kant. Zo ga je steeds rond terwijl je de stof steeds strak trekt. De hoeken heb ik naar binnen geslagen alsof ik een cadeautje moest inpakken ook weer strak getrokken en vast gezet.

 Het binnenwerk

 Laag jutte

Voor een mooi effect fiberfill

De stoel zelf hebben we helemaal behandeld met afbijtmiddel. Een naar klusje wat je het beste buiten kan doen en anders in een goed geventileerde ruimte. Daarna heeft mijn man de stoelen helemaal glad geschuurd en heb ik het geheel in de beits gezet. Ik heb voor 3 lagen gekozen omdat dat het mooiste kleur effect gaf met de beits die we hadden uitgekozen.

Naar klusje

Vervolgens hebben de stoelen bijna anderhalf jaar in huis gestaan zonder rugleuning, wat erg onhandig zat. Maar helaas, na alle problemen met mijn gezondheid het afgelopen jaar waren mijn handen zo zwak dat ik de kracht niet had om de stof goed strak te trekken. Toen de kracht weer toe nam heb ik de stoelen mee naar mijn ouders genomen en met hulp van stiefvader Peter en de tecker met compressor is het gelukt ook de leuning mooi te maken. Als laatste een afwerk lint om de nietjes van de leuning weg te werken. En we kunnen ons bezoek eindelijk een goede stoel aanbieden.

Het eindresultaat



Geef een reactie

Your email address will not be published.