Kransen

Home / Kransen / Kransen

Winterkrans

Januari de wintermaand (al zou je dat niet zeggen met de temperaturen van de laatste dagen). Kerst is voorbij en ik ben toe aan schoon, wit en fris.

Ik heb dus een winterse krans gemaakt voor aan de voordeur. Helder wit en zilver en zachtblauw.

Hoe maak je hem.

Allereerst heb je weer een basis krans nodig, welk materiaal maakt niet zoveel uit. Om deze basis krans heb ik een strook stof van 3 meter lang en 50 cm breed gedrapeerd. Hoe ik het heb gedaan? Ik heb de uit einde van de brede van de stof aan elkaar vast gezet met een grove steek terwijl ik de stof al om de krans heen had geslagen. Hier door ontstaat er om de krans heen een 3 meter lange “tunnel” die je dan geplooid om de krans vast kan zetten met een aantal spelden aan de achterkant. Voor de zilvere rondje heb ik van die aluminium karsen “sokjes” gebruikt en deze plat gemaakt en vast gezet met een kleine witte of blauwe pompoen en een speld.

De sneeuwvlok in het midden is een experiment wat nog al wat voeten in de aarde had. 


 Sneeuwvlok van lijm, niet het resultaat wat ik zocht.

Sneeuwvlok met zout en hout lijm, word al beter.

Sneeuwvlok met zout, houtlijm en zilvere spuitbus.


Ik heb uit eindelijk deze tutorial gebruikt om hem met een lijmpistool te maken. Het enige dat ik anders heb gedaan is dat ik voordat ik de vlok met spuitbus heb gespoten, ik hem in de houtlijm heb gedoopt en door keukenzout heb gehaald. Een tip van een maatje van mijn Facebook groep zelf gemaakt… voor een prikkie.

Zie hier het resultaat wat nu aan de voordeur prijkt

Geef een reactie

Your email address will not be published.