Ideeën

Home / Beesten / Ideeën
Hongerige vogeltjes

Pfffffff, heerlijk moeder zijn van Veere, maar aan schrijven kom ik weinig toe. Ik ben vandaag een dag met mijn man mee gegaan naar kantoor om een stuk dat al was voorbereid in augustus eens af te schrijven. Ik hoop dat ik snel weer toekom aan andere werkbeschrijvingen, want ook al laat ik niet veel van mij horen ik ben nog wel crae-bea actief al is het wel iets minder nu. Voor nu weer eens een ideeen blog.

Het is weer tijd om te zorgen dat er een beetje extra voer voor de vogeltjes in je tuin of op je balkon aanwezig is. Vroeger nam ik genoegen met de simpele vetbolletjes die we zelf maakte in lege bakjes van de  Danoontjetoetjes. Maar ja nu neem ik daar geen genoegen meer mee, het kan spectaculairder vind ik. Vandaar dat ik het web heb afgespeurd naar de mooiste zelfmaak ideetjes. Hier onder de mooiste en leukste creaties die ik tegen kwam. Met daarbij het adres voor de juiste werkbeschrijving.

Je hebt verschillende manieren om de vogels in de tuin van eten te voorzien. Als eerste heb ik een selectie gemaakt van leuk, grappige en stijlvolle “huisjes” hier leg je het voer meestal gewoon los in.

Zelf vind ik de kopjes, schoteltjes en theepotten variaties erg leuk. Wat ik mij alleen afvraag overleven ze een extreem koude winter of vriezen ze kapot??? Hoe dan ook ik vind ze super leuk, vooral als ze een tikkeltje kitsch zijn.


Niet alleen zaadjes op de taart maar ook fruit vinden ze lekker

Kun je nou geen oude tafelpoten vinden bij bij Deze webshop heb ik wel eens het een en ander besteld ik zelf vind de prijs/kwaliteit en de goede levering erg fijn.

Ik baal altijd als een stekker wanner ik op het web opzoek ga naar foto’s met werkbeschrijvingen voor het ideeenblog. Iedereen zet maar foto’s neer zonder vermelding van waar het orgineel staat of het item word enkel tekoop aangeboden maar er word niet vermeld hoe ik het zelf kan maken. Dat is nartuurlijk iedereen zijn goed recht. Maar wanneer ik een idee van iemand anders gebruik doe ik graag aan bron vermelding. Ik doe zo goed en kwaad als het kan mijn best de naam van de maker te achter halen maar helaas soms lukt het gewoon niet. met dit item over “bird feeders” was het heel erg. Meestal plaats ik een idee ook niet wanneer er geen tutorial bij staat en het niet duidelijk is door wie het is gemaakt. Maar deze ideetjes vond ik toch wel erg leuk. Niet allemaal helemaal mijn smaak maar zeker met genoeg mogelijkheden om het aan te passen naar mijn idee. Dus hier een kleine collage van ideetjes voor vogel-voeder-huisjes of om ook als vogelvoederbak te gebruiken, allemaal met behulp van oud servies.


Van links naar rechts en van boven naar beneden: 12345 en 6

Naast huisjes waar je het voer gewoon in legt of simpele kantenklaar bolletjes aan hangt kan je natuurlijk ook een stapje spectaculairder gaan. En wel met “vetbol” taarten voor de mussen. Ik vind ze waanzinnig kunstig en knap gemaakt. Mijn voornemen is dat ook om het ook zelf te gaan proberen maar of het mij gaat lukken, ik vraag het mij af. Alleen wel jammer om ze op je tuintafel neer te zetten want ik weet niet hoe het met jullie mussen volk is, maar de gene die ik ken maken er altijd een grote puinhoop van. Maar het neemt niet weg dat ik ze erg gaaf vind.  dus hier een aantal voorbeelden, uiteraard met link naar de maker en bijna allemaal met werkbeschrijving. Enkele voorbeelden, er is een hoop mogelijk. Op die manier kan je helemaal je eigen stijl toepassen en een gezellige smikkeltafel maken voor vogels.


Je hoeft natuurlijk niet zo moeilijk te doen en een hele taart met zaadjes en vet te maken. Er zijn ook simpelere maar super leuke hanger ideetjes voor in de boom die je kan maken voor het hongerige veren-volk. En deze zijn ook heel leuk om samen met kinderen te maken op een mistige novemberdag.Deze vind ik echt heel leuk, en door het simpele takje kunnen de kleinere vogels er heel makkelijk bij.
Ik kwam zelf hele leuk huis tuin en keuken freubel ideeen tegen, het leuke hier van vind ik dat je lekker gek kan doen met kleur. wat in de winter is er door het gebrek aan veel bloeiende soorten wel wat weinig kleur in de tuin of op het balkon.
Als laatste kwam ik nog een hoop ideetjes tegen met pindakaas, let wel op dat je voor de vogels niet de gewone pindakaas gebruikt die wij op ons brood smeren, die is nl veel te zout. Maar in tuincentrums en een hoop dierenwinkels heb ik ze zien liggen, speciale pindakaas voor volgels. Wat ik vooral leuk vond aan de meeste ideeen was dat ze ook geschikt zijn om te maken met nog vrij jonge kinderen.


Zelf hoop ik aankomend weekend aan de slag te gaan voor de vogels, mijn oudste nichtje komt logeren en die is altijd in voor creatief zijn met tante Lynn. we houden jullie dus op de hoogte van onze creaties.

Geef een reactie

Your email address will not be published.