Kleding

Home / Kinderen / Kleding

Gekke kronkel beestjes 

Toen Veere naar haar geboorte in het LUMC in Leiden wat dichterbij huis mocht gaan verblijven, mocht ze naar het JKZ. In het JKZ hadden een aantal verpleegkundige zelf hoezen gemaakt voor de voedingskussens daar, ieder kindje kreeg een eigen hoes en iedere paar dagen gingen ze in de was. Mijn mede creabea vriendinnetje Daan en ik waren erg gecharmeerd van de stof waar deze hoezen van waren gemaakt, en wat bleek, de stof kwam bij de stoffenwinkel bij ons om de hoek vandaan. Ik besloot om er ook wat van te halen van de rosé variant en afgelopen herfst heb ik er eindelijk wat van gemaakt.

Naast de rosé variant die ik hier heb gebruikt hadden ze de hoezen ook in het zachtblauw, mintgroen en lila. De lila was niet meer te krijgen maar de andere twee kleurtjes liggen ook nog in de bak met “ooit worden we nog iets” stofjes.

In het verleden heb ik al applicaties gemaakt op kleding maar voor dit truitje had ik even niet zo heel veel inspiratie. Ik had geen zin om in de gebruikelijke poppetjes/figuurtjes/vormpjes. Het probleem loste zich op toen Veere en ik samen aan het tekenen waren, ze is nu twee en ik “doodle” altijd een beetje wanneer ik samen met haar op een stukpapier bezig ben. Ik hoop nl dat mijn peuter ook een keer een poppetje gaat tekenen. Helaas blijft het van haar kant nog beperkt tot krassen en een hieronder per ongeluk soort van cirkel. Maar mama haar doodle poppetjes beginnen een aardig freaky familie te worden. Ik besloot daarom om 1 van de “doodle” mannetjes op hetshirt voor onze jonge dame neer te zetten. Op de collage kan je zien hoe je van vorm tot applicatie-mannetje komt, als extratje heb ik de kleine onderdelen niet uit lapjes of strijkfolie gemaakt, maar ben ik in de knopenbak gedoken. Om het helemaal af te maken heb ik er een bolletje katoen bij gepakt en  met behulp van een stopnaald een aantal grote siersteken toegevoegd aan het geheel.


Het truitje zelf is een simpel model dat je in bijna elk patroonblad wel kan vinden, gewoon het model kiezen dat jou leuk lijkt en met behulp van de stof die je kiest word het iets dat goed bij jou of de kleine fashionesta (of fasionesto voor de hippe knullen onder ons) past.
Na dat ik klaar was met het shirt heb ik ook nog ff een bijpassende broek gemaakt, wel zo lekker een lekker pak voor tijdens de zomer wanneer het na een dagje strand net ff te koud is op de fiets voor de luchtige zomerjurk. Wat ik zelf wel een leuke vondst vond is om eens de pijpjes aan elkaar vast te zetten, hierdoor kon ik de zelfde slang die ook het het shirt staat laten doorlopen van achter naar voorpand. Op de collage kan je weer de stappen zien, ik heb zoals je kan zien wel wat vliesaline aan de achter kant gestreken voor dat ik de applicaties ging vast stikken, voor de rest kan je gewoon de uitleg voor het maken van een applicatie gebruiken van dit blog of wanneer je met strijkfolie werkt van dit blog.


Het patroon van het broekje was ook weer een simpel basis patroon van een joggingbroekje uit een van mijn patroonbladen. Niets meer dan een voorpand een achterpand een bord voor de taille en 2 voor onder aan de pijpjes. Mijn idee bij dit pakje, als het naast er super leuk uitzien maar lekker zit bij mijn kleine meid.Ze is nog iets te klein voor het pak, maar ik heb hem gemaakt voor de zomer en herfst 2016 dus ze heeft nog even om er in te groeien.

Geef een reactie

Your email address will not be published.