Kleding

Home / Jurkjes / Kleding

Vossenjurk

Sinds ik mijn nieuwe naaimachine heb ben ik weer erg actief op het kleding maak gebied, de laatste tijd plaatste ik al een hoop en ook het volgende jurkje wil ik jullie niet onthouden. Ik zag ze al een hele tijd voorbij komen bin andere creabea mama’s, de overslag jurkjes. Zelf heb ik ook van die lekkere tricot jurkjes en ik draag ook het liefst dit soort kleding. Deze comfortabele maar toch stylische-look wilde ik ook graag toevoegen aan de garderobe van dochter lief. Ik ben dus door mijn naaibladen gaan bladeren en kwam een leuk model tegen uit de knippie van najaar 2015. Omdat ik zelf erg weg ben van de op het moment volop verkrijgbare tricot’s met digitateprint heb ik besloten om er 1 van deze stof te maken. Zelf haal ik mijn stoffen graag bij deze winkel, omdat hij een aar straen bij ons vandaan zit. En ik dan de stof in real life kan zien en voelen, maar ze zijn op veel meer plekken te krijgen, online en in andere winkels. 


Ik koos voor deze leuke met vossen en paddenstoelen, als accentkleur ging ik voor rood en een donker grijze boord. Het fijne van deze stof is dat hij erg stevig is en ook na een paar was besten nog steeds mooi blijft. Wel heb ik alle stofjes een rondje in de wasmachine laten mee draaien voor ik de patroondelen ging uit knippen. Ik doe het bijna altijd maar zeker als ik verschillende stofjes in een kleding stuk gebruik. Het is toch erg jammer wanner blijkt dat de verschillende stofjes anders reageren op een wasbeurt en de ene mouw een heel stuk is gekrompen terwijl de andere de oorspronkelijke vorm heeft behouden.

Een overslag jurk is een vrij makkelijk patroon en ik heb er na deze nog een aantal gemaakt. Maar zoals altijd zal ik jullie dat in een later blog laten zien. Dan nu nog het resultaat van de vossen jurk. Veere vond het “helaas” leuker om naar de beestjes op de jurk te kijken dan in de lens van de camera, maar ja kunnen we haar dat echt kwalijk nemen?

Geef een reactie

Your email address will not be published.